KopwaartsOnze aanpak

aanpak

Bij Kopwaarts vinden we dat elke werknemer uniek is en een persoonlijke aanpak verdient.

Stel je voor dat je vastloopt op je werk en niet goed weet hoe je verder moet. Of dat de stress en spanning uit je persoonlijke leven je werk beïnvloeden. Misschien bevind je je wel op een plek in je leven waar je eigenlijk helemaal niet zo gelukkig bent, of spelen er grote levensgebeurtenissen zoals het verlies van een dierbare, financiële problemen, of onverwerkte gebeurtenissen. Bij ons krijg je geen standaardplan, maar begeleiding op maat. We ontmoeten je waar je nu bent en onderzoeken vanuit dat contact hoe het echt met je gaat. Onze ervaren, HBO-gecertificeerde coaches staan klaar om samen met jou een persoonlijk plan op te stellen dat zich richt op jouw herstel en re-integratie.

Ervaringsdeskundigheid en multidisciplinair

Onze coaches weten uit eigen ervaring hoe het is om met mentale gezondheidsproblemen te worstelen. Ze hebben vergelijkbare uitdagingen doorgemaakt en begrijpen hoe moeilijk het pad naar herstel en re-integratie kan zijn. Deze persoonlijke ervaring, gecombineerd met hun professionele kennis, stelt hen in staat om jou beter te begrijpen en te ondersteunen. Ze zijn er niet alleen om je te begeleiden, maar ook om je te laten zien dat er licht aan het einde van de tunnel is.

Onze aanpak is multidisciplinair. Dat betekent dat we samenwerken met een team van psychologen, therapeuten en coaches.  Door hun verschillende expertises te combineren, bieden we een alomvattende behandeling die volledig is afgestemd op jouw behoeften. Misschien heb je baat bij het ontdekken van jouw gewenste richting en doelen, vitaliteitscoaching, ademwerk, EMDR of systemisch werk. Wat je ook nodig hebt, wij hebben de middelen en de kennis om je te helpen.

Geen wachttijden

Bij ons hoef je niet te wachten op hulp. We begrijpen hoe belangrijk het is om snel aan de slag te kunnen gaan wanneer je hulp nodig hebt. Daarom zorgen we ervoor dat we direct beschikbaar zijn. Werkgevers schakelen ons vaak in voor wachttijdondersteuning, zodat jij niet onnodig lang hoeft te wachten. Ze weten dat hun werknemers terechtkomen op een plek waar aandacht voor welzijn, begrip en een warme ontmoeting centraal staan. Onze snelle inzetbaarheid betekent dat je direct de ondersteuning krijgt die je nodig hebt om je herstelproces te starten, waardoor verdere achteruitgang wordt voorkomen en je sneller kunt terugkeren naar een passende werkplek.

Re-integratie is een belangrijk onderdeel van ons werk bij Kopwaarts. We weten dat mentaal welzijn cruciaal is voor een succesvolle terugkeer naar werk. Daarom gaan we verder dan het oppervlakkig behandelen van mentale gezondheidsproblemen en onderzoeken we de onderliggende oorzaken. We beginnen samen met jou, met het onderzoeken van je situatie, waarbij we kijken naar stressfactoren, persoonlijke omstandigheden en werkgerelateerde issues. Door deze oorzaken te begrijpen en aan te pakken, kunnen we een effectiever herstelproces ondersteunen.

Onze re-integratieplannen zijn op maat gemaakt om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. We werken nauw samen met jou en je werkgever om een stapsgewijze re-integratie te realiseren die haalbaar en duurzaam is. We blijven betrokken tijdens het hele proces om ervoor te zorgen dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt en dat er aanpassingen worden gedaan indien nodig. Ons doel is niet alleen om je weer aan het werk te krijgen, maar om ervoor te zorgen dat je duurzaam en veerkrachtig kunt blijven werken.

Preventie

We zetten ons ook in voor preventie en het voorkomen van mentaal verzuim. We bieden voorlichting, workshops, bewustwordingsprogramma’s en trainingen aan bedrijven om mentaal verzuim te voorkomen. Door het creëren van bewustzijn, een goede privé-werkbalans en het aanleren van stressmanagement technieken, helpen we werknemers gezond te blijven.

Ben je geïnteresseerd in onze diensten of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan klaar om je te ontmoeten en samen te onderzoeken hoe het met je gaat en hoe we je het beste kunnen ondersteunen.

Contact